C.V. de Vroe, Aikema, Heijdt, Vogel - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

C.V. de Vroe, Aikema, Heijdt, Vogel

Podiumkunst

Hanneke de Vroe-Oldenkamp (sopraan) volgt zangles bij Mildred Aikema in Amsterdam. Zij is lid van Vrouwenkoor Quodlibet uit Middelburg en projectlid van Vocaal Ensemble Musica Cordis uit Goes. Als solist verleent zij met regelmaat een bijdrage aan uitvoeringen van diverse koren en gelegenheidsensembles, veelal met klassiek repertoir. Haar professionele achtergrond is communicatie-adviseur.

Mildred Aikema (alt) behaalde haar solozangdiploma aan het Amsterdams Conservatorium in 1979. Daarna volgde zij masterclasses bij onder andere Elizabeth Schwartzkopf en specialiseerde zich in de liedkunst en oratorium. Naast het zingen van vele concerten in binnen- en buitenland is Mildred als docent zang en stemvorming verbonden aan de Hoge School der Kunsten in Amsterdam. Zij is artistiek leider van projectkoor Cantus Valerius uit Amsterdam, dat o.m. in de Kleine Kerk van Veere een uitvoering van het Requiem van Mozart ten gehore bracht.

Maaike van der Heijdt (fluit) studeerde fluit aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf 1989 is ze vaste speler in Het Zeeuws Orkest. In 2011 maakte zij samen met pianist Ted van der Heijdt de cd Esquisses, met Spaans getinte muziek van Franse bodem.  Een bijzonder programma is Muziek en Mystiek, met teksten van Peter Huijsmans en solorepertoire voor fluit. Sinds 2013 vormt zij een duo met pianist Rien Balkenende. Op hun repertoire staat muziek van o.a. Beethoven, Prokofiev , Gaubert, Debussy, Messiaen en de fluitsonate van de Nederlander Rudolf Escher. Daarnaast verzorgt Maaike samen met kunsthistoricus Annette Brouwer een lezingen-programma onder de naam “Hoe klinkt Kunst”. Maaike is één van de initiatiefnemers van de Stichting Klassiek van Dichtbij, met als doel klassieke muziek op toegankelijke wijze dichtbij mensen te brengen (zie  www.klassiekvandichbij.nl ).

Jos Vogel (klavecimbel) studeerde aan het Conservatorium in Rotterdam. Zijn docenten waren Arie J. Keijzer voor orgel en David Collyer voor klavecimbel. Na het afronden van deze studies, met aantekening voor improvisatie en basso continuo, bekwaamde hij zich in het beiaardspel aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, bij Todd Fair en Arie Abbenes. Jos Vogel is stadsbeiaardier van Vlissingen.  Daarnaast is hij organist van de Sint Jacobskerk in Vlissingen en de Ontmoetingskerk in Middelburg. Als voorzitter van de Werkgroep Muziek van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap en van de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes is hij ook actief als organisator van concerten. Als docent is hij verbonden aan de Zeeuwse Muziekschool en de muziekschool Toonbeeld in Terneuzen. Hij werkt veelvuldig samen met diverse ensembles en solisten.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu