Johan Sinke - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Johan Sinke

Exposanten 2018

Romanschrijver, dichter, radiomaker, fotograaf en jazzmuzikant

Romanschrijver, dichter, radiomaker, fotograaf en Jazzmuzikant.
Wordt in de pers ’Nestor van fotografie en Jazz in Zeeland’  genoemd.
Johan Sinke, 21-1-1940, heeft vanaf zijn jeugd een voorliefde voor fotografie, Jazz en schrijven gehad.
Jarenlang gaf hij les in fotografie aan vele amateurs. Daarnaast heeft hij zijn sporen verdiend met het spelen van Jazzmuziek op trompet en saxofoon. Zo zal hij ook samen met de gitarist Esad Cehic op zaterdagmiddag 28-7 tijdens zijn expositie te horen zijn.  
Toen de middelbare school was afgemaakt was Johan Sinke oprecht van plan het journalistieke pad op te gaan en begon hij als verslaggever bij het toenmalig ‘Zeeuws Dagblad’, maar richtte zich daarna toch meer op de fotografie wat uiteindelijk zijn beroep werd. Als medewerker van ‘Radio Coolfm’ verzorgde hij een eigen programma met de naam ‘Dolend in de tijd’. Een deel hiervan is verwerkt tot zijn eerste boek met de gelijknamige titel. Daarna schreef Johan Sinke nog vier romans die allen in de boekhandel verkrijgbaar zijn. Hij is nu een volgende roman bezig.
Speciaal voor de tentoonstelling over de werken van Jacob Cats, die in het kerkje van Grijpskerke vanaf 7 juli te zien zal zijn, alsmede de ’Kunst- en cultuurroute van Midden Walcheren’ schreef Johan een lied: ‘Ode aan Jacob Cats’.
Het lied is te zien en te beluisteren op YouTube.
Herberdsland 68,
4337 CP Middelburg.
0118-217700

johan@sinke.com
www.sinke.com/jsav

Locatie KCRMW nr. 23. Oostkapelseweg 50, Serooskerke

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu