Memoriam - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Memoriam

KCRMW

Jopie de Klerk, overleden op 4 oktober 2015

Vanaf de oprichting van de Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren heeft zij geëxposeerd met zelfgemaakt interieurs van miniatuurhuizen. Ze haalde haar inspiratie uit boeken en schilderijen. Wie kent haar Piggelmeehuisje niet?
 
De eerste keer dat zij exposeerde deed ze dat in haar eigen huis aan de Oostkapelseweg. Haar huis liep vol en ze heeft toen besloten om een andere locatie te zoeken.  Samen met Cocky Wattel exposeerde zij bij Krijn Coppoolse in de boerenschuur. Prachtig vond zij dat, op een boerenwagen al haar huizen tussen stro en stof. Later exposeerde ze bij Cocky aan huis. Elk jaar kwam er weer een nieuw interieur bij. Vele mensen hebben haar interieurs bewonderd.

3 jaar geleden kreeg ze te horen dat ze longkanker had. Toch was er nog  hoop en ze heeft nog 3 jaar met veel liefde haar interieurs kunnen maken en exposeren.  Helaas ging het voordat de Kunstroute 2015 begon helemaal mis en bleek dat de kanker was uitgezaaid.

Haar laatste expositie was dit jaar, maar helaas kon zij daar ook al niet meer bij aanwezig zijn.  Ze zal gemist worden door haar vaste bewonderaars die elk jaar weer kwamen kijken.  We zullen haar missen in de Route.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu