Emke de Heus - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Emke de Heus

Exposanten 2021

schilderijen en keramiek


Locatie 15. 'De Spil' Schotsehoek 8, Gapinge.


Mijn naam is Emke de Heus. In de jaren 90 ben ik begonnen met schilderen. Na diverse workshops en korte cursussen heb ik een gedeeltelijke opleiding gevolgd op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België). Hier heb ik enorm veel geleerd.
Mijn werk is eigenlijk niet in een hokje te zetten. Ik ben een duizendpoot. Ik schilder graag landschappen en af en toe een portret. Ik werk met olie, acryl en aquarel; soms ook met pastel. Ook vind ik  het heerlijk met paletmes te werken.
Ik schilder graag buiten, waar je midden in het landschap zit.
Enkele jaren geleden heb ik klei ontdekt, waar ik me nu wat meer in aan het bekwamen ben. Het is een heerlijk materiaal en ik ontdek iedere keer weer meer mogelijkheden. Een paar voorbeelden ervan zijn tijdens de kunstroute te bewonderen.
Na eerst thuis te hebben geschilderd kreeg ik een klein huisje ter beschikking, waar ik een paar jaar mijn atelier had. Na verloop van tijd moest ik daar uit en vond een nieuw onderkomen op Camping Olmenveld in Serooskerke (de voormalige supermarkt). Daar heb ik samen met een vriendin 7½ jaar gezeten. Een gezellige plek, waar we met pijn in ons hart afscheid van moesten nemen eind 2018. Sindsdien is het atelier gevestigd in de voormalige basisschool in Aagtekerke, Agathastraat 3. Ook weer een heerlijke plek om te werken.
Heeft u zin om zelf eens te komen schilderen of met klei te werken of alleen eventjes rond te kijken, loop dan gerust binnen.
Atelier “De Schilderij” is open op maandag- en donderdagmiddag  van 13:30 – 16:30 uur. Wilt u op een ander tijdstip langskomen, neem dan even contact op (0612096967).

Noordkerkepad 14
4361 CK Westkapelle
06 12 096 967

son13@zeelandnet.nl 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu