Yet Baas - KCRMW - Kunst- en Cultuurroute Midden Walcheren

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Yet Baas

Exposanten 2021
Diorama's

Locatie 4. De Zandput 5, Serooskerke.

Ik ben  autodidact.  Ik heb me toegelegd op diorama's. Een deel van deze diorama's bestaan uit een uitstalling van natuurlijke materialen, in de sfeer van een Victoriaans biologielokaal. Het andere deel bestaat uit Bohemische interieurs, gemaakt in aquaria. Het zijn kleine kamertjes, die toebehoren aan mensen die buiten de maatschappij staan. Ze hebben allemaal een passie cq liefhebberij. De kamertjes zijn uitgewoond maar getuigen van hartstochtelijk leven.

Ik maak diorama's in twee verschillende stijlen. In het ene geval gebruik ik natuurlijke materialen zoals botten, veren, insecten, die ik rangschik tot Victoriaanse rariteitenkabinetten. Ook bouw ik natuurgetrouwe interieurtjes in aquaria. Voor de kabinetten krijg  ik mijn materialen van vrienden en familie, ook ben ik veel buiten en ik vind van alles in het bos of langs wegen en op rommelmarkten.  Om aan materiaal te komen maak ik geen dieren dood .

Al mijn diorama's  doen oud aan en hebben een sfeer van verval. Zo is het ook met de interieurtjes. Ze gunnen de kijker een blik in de kamertjes van bijzondere en vaak min  of meer eenzame mensen: twee schotse vissers die geobsedeerd zijn door het monster van Loch Ness, een bezielde scheikundige die kunstmest voor brandnetels wil uitvinden  en een geestdriftige schilder die al 30 jaar op inspiratie wacht.  Ook hier ouderdom en verval. Schimmel op de muren, stofnesten en spinnenwebben. Ik heb wel iets met verval. Kamers waar planten naar binnen groeien, mos op de vloer, wat de mens ooit maakte wordt weer boom. Mijn motto is: ' Er is schoonheid in verval, maar niet in het verval van schoonheid.'


 
Yet Baas
 
Prinses Beatrixstr 17
4332 XJ Middelburg
 
 
0654130686
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu